Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Explicaţii privind "lista neagră" pentru…

Explicaţii privind „lista neagră” pentru traversarea râului Nistru

În ultima perioadă au apărut o serie de adresări şi informaţii în mass-media cu privire la existenţa unei „liste negre” de acces în regiunea transnistreană, impusă oamenilor de afaceri de pe malul drept al Nistrului. În legătură cu aceasta, Biroul pentru reintegrare face următoarele precizări.

Din momentul apariţiei ştirii menţionate, Biroul pentru reintegrare a solicitat o informaţie detaliată la acest capitol din partea reprezentanţilor Tiraspolului. Urmare clarificărilor, existenţa unei liste cu persoane a căror acces în stânga Nistrului ar fi interzis, a fost dezminţită.

În prezent, Biroul pentru reintegrare monitorizează situaţia şi va depune în continuare eforturile necesare pentru neadmiterea creării impedimentelor în calea liberei circulaţii.

Asigurarea libertăţii circulaţiei este unul din elementele cheie promovate în calea consolidării încrederii între populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului, fiind totodată una din priorităţile procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Sursa: Biroul Reintegrării